Fruitig!

 Categorie: Buitenleven, Zomer

Oh, wat is de nazomer toch heerlijk! ‘s Ochtends de mist over het weiland, de zon die er voorzichtig doorheen gluurt. En de middagen zijn zo aangenaam. Het is echt weer om lekker buiten aan de slag te gaan. Er is nog genoeg te doen voor de winter voor de deur staat!

Vorige week had ik je al willen vertellen waar we zo druk mee zijn. Maar ja, toen was ik dus.. druk.

Het begon met een ruilhandel. Wij ruilden wat kilo’s van ons heerlijke Aberdeen Angus vlees tegen druiven. Echt Heel Veel Druiven.

Van die druiven gaan we wijn maken. Een leuke klus maar ook best bewerkelijk. Want er moesten maar liefst 100 kilogram druiven ontdaan worden van hun steeltjes. Een prima bezigheid om uit te voeren op een stoeltje in de middagzon.
De druiven moesten vervolgens geplet worden om het zogenaamde most te verkrijgen. Hoe beter je dit doet, hoe smaakvoller de wijn. Voor degene die het zich afvraagt, ja daar zijn blote voeten aan te pas gekomen 😉

Ik zal jullie niet vervelen met alle stappen die hierna volgen, zoals het meten van suiker- en zuurgehalte, er komen wel wat berekeningen aan te pas.  Heb je interesse, dan mag je me natuurlijk altijd een mailtje sturen! (Vind ik altijd leuk)

Naast al deze druivenpracht kregen we als extraatje ook nog eens een aantal kisten vol appels. Dit fruit was zeer welkom, daar onze eigen fruitbomen dit jaar weinig tot geen vruchten afwerpen.

De meeste appels heb ik inmiddels verwerkt tot appelmoes, geweckt en staan in de kelder. De kinderen hebben er ook al flink van gesmuld. Hoe kan je een kind weerstaan dat even uit bed komt en roept: “Het ruikt hier echt zo lekker, mama!”
Ik kon dat in ieder geval niet en zo wil het dat ze om tien uur ‘s avonds op een dinsdagavond in bed zaten te smullen van een schaaltje warme appelmoes. Dat zijn toch de leukste momenten!

Van de rest van de appels bakte ik havermoutappelkoeken, perste ik appelsap en bakte ik de altijd populaire appelcake.
Nu ben ik zo benieuwd, wat is jouw favoriete recept met appels?
Laat het me weten! 🙂

 

Recente berichten
0